Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟΝ ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΛΑΔΟ - 4.8 out of 5 based on 13 votes

Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟΝ ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΛΑΔΟ

Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟΝ ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΛΑΔΟ
18 Ιουλ
2017

Γνωρίζουμε ότι παρόλο που ο ιατρικός κλάδος αποτελείται από επιστήμονες οι οποίοι έχουν κατά κανόνα εξοικείωση με τα ηλεκτρονικά μέσα και το internet, ελάχιστοι από αυτούς διαθέτουν τη δική τους ιστοσελίδα. Στις περισσότερες περιπτώσεις οι γιατροί αναγνωρίζουν τα οφέλη της ύπαρξης μίας ιστοσελίδας, αλλά η έλλειψη χρόνου δεν τους επιτρέπει να προχωρήσουν τη διαδικασία αυτή. Παρόλα αυτά, το ζήτημα είναι αντίστροφο - διότι η ιστοσελίδα, ανάμεσα στα άλλα οφέλη θα σας επιστρέψει πολλαπλάσια το χρόνο αυτό. Ας δούμε λοιπόν πως μπορεί να βοηθήσει η ιστοσελίδα στον ιατρικό κλάδο και να κάνει τη ζωή του γιατρού ευκολότερη:

 

1. Ραντεβού μέσω της ιστοσελίδας

Με εξαίρεση τον πολύ ηλικιωμένο πληθυσμό της χώρας, όλοι πλέον έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο - ας εκμεταλλευτούμε λοιπόν το γεγονός αυτό προς όφελός σας. Η ιστοσελίδα σας μπορεί να περιλαμβάνει ένα εύχρηστο ημερολόγιο, στο οποίο θα φαίνονται οι διαθέσιμες ελεύθερες ώρες του ιατρείου και θα επιτρέπει στον ασθενή την άμεση καταχώρηση ραντεβού στις επιτρεπόμενες ώρες. Ο γιατρός θα λαμβάνει ένα ηλεκτρονικό μήνυμα ειδοποίησης για κάθε νέο ραντεβού και έτσι η όλη διαδικασία γίνεται πλήρως αυτοματοποιημένη, χωρίς περιττά τηλεφωνήματα. 

 

2. Απελευθέρωση γραμματείας

Εφόσον η γραμματέας του ιατρείου δεν απασχολείται πλέον με τα τηλεφωνικά ραντεβού, μπορεί να γίνει εξαιρετικά πιο χρήσιμη και αποδοτική στις λοιπές εργασίες του ιατρείου. Εάν δε το ιατρείο σας δεν διαθέτει γραμματέα, θα διαπιστώσετε ότι η ιστοσελίδα σας αντικαθιστά την εργασία αυτή σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό και σας απαλλάσσει από τον διπλό ρόλο. 

 

3. Επεξηγηματικά άρθρα 

Η ανάρτηση άρθρων στην ιστοσελίδα σας με επιστημονικό αλλά κατανοητό περιεχόμενο βοηθά ώστε ο γιατρός να μην τα εξηγεί προφορικά κάθε φορά και αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την απελευθέρωση του πολύτιμου χρόνου σας. Έτσι, όταν διαπιστώνετε ότι κάποιες ερωτήσεις ασθενών σας επαναλαμβάνονται και περιλαμβάνουν γενικότερες απορίες, μπορείτε απλώς να αναρτήσετε τις απαντήσεις και την τεκμηρίωση στην ιστοσελίδα σας και να προωθείτε τους ασθενείς σας εκεί. 

 

4. Αποτελέσματα εξετάσεων

Είναι δυνατόν η ιστοσελίδα σας να παρέχει μία βάση δεδομένων όπου θα μπορείτε να αποθηκεύσετε τα αρχεία των ιατρικών αποτελεσμάτων των ασθενών σας σε ηλεκτρονική μορφή. Η λειτουργία αυτή είναι ιδιαίτερα χρήσιμη και σας επιτρέπει να διατηρείτε ένα ασφαλές αρχείο, όπου ο κάθε ασθενής σας μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση και να "κατεβάσει" τα αποτελέσματα των εξετάσεών του, ενώ επιπλέον θα έχει και τη δυνατότητα να βλέπει το ιστορικό του ανά πάσα στιγμή.

 

5. Ανάπτυξη πελατολογίου

Σαφέστατα η ιστοσελίδα σας αποτελεί και ένα μέσο προώθησης και διαφήμισης των ιατρικών σας υπηρεσιών. Πέραν λοιπόν από τις υπηρεσίες διευκόλυνσης και εξοικονόμησης χρόνου που μπορεί να σας παρέχει, θα λάβετε και νέες επισκέψεις από ασθενείς οι οποίοι θα προκύψουν από τις αναζητήσεις στο διαδίκτυο. 

 

6. Κύρος και αξιοπιστία

Οπωσδήποτε η παρουσία σας στο διαδίκτυο με μία προσεγμένη ιστοσελίδα προσδίδει κύρος, ενώ ταυτόχρονα στέλνει το μήνυμα της κοινωνικής παροχής και της ευθύνης την οποία αποπνέει το ιατρικό επάγγελμα. Ιδιαίτερα για τους νεότερους στο επάγγελμα είναι σημαντικό να παρουσιάζουν το έργο τους, την εμπειρία τους και το ανθρώπινο πρόσωπό τους, όχι μόνον ως γιατροί αλλά και ως λειτουργοί του κοινωνικού έργου το οποίο επιτελούν.

 

7. Επεξηγήσεις διαδικασιών

Πολλές από τις διαδικασίες μία θεραπείας είναι πολύπλοκες στην επεξήγησή τους στον ασθενή μας. Μέσω της ιστοσελίδας σας μπορείτε να προσφέρετε πιο εύκολα κατανοητές πληροφορίες τις οποίες μπορεί να εμπλουτίζετε με φωτογραφίες και βίντεο

 

8. Βιογραφικά στοιχεία

Το ιδιαίτερο επάγγελμα του γιατρού σε πολλές περιπτώσεις απαιτεί την παρουσίαση του βιογραφικού και της εμπειρίας του προκειμένου οι ασθενείς να εμπιστευτούν τον εαυτό τους στα χέρια του. Ιδιαίτερα σε σημαντικές ιατρικές επεμβάσεις και χειρουργεία αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ιστοσελίδα σας προκειμένου να εμφανίσετε το βιογραφικό και την εμπειρία σας, τις εργασίες και τις μελέτες που κατά καιρούς έχετε πιθανόν δημοσιεύσει.

 

9. Προώθηση της επικοινωνίας

Η δυνατότητα επικοινωνίας με ηλεκτρονικό τρόπο παρέχει στους ασθενείς σας το ιδιαίτερο πλεονέκτημα της άμεσης και ασφαλούς επικοινωνίας χωρίς να αισθάνονται ενοχλητικοί όπως πολύ συχνά συμβαίνει όταν σας καλούν τηλεφωνικά κι εσείς εκείνη την ώρα πραγματοποιείτε εξέταση ή ακόμη και χειρουργείο. Η φόρμα επικοινωνίας της ιστοσελίδας σας είναι πάντα διαθέσιμη στο κοινό σας, κι εσείς έχετε τη δυνατότητα να απαντάτε σε καθορισμένο χρόνο χωρίς να σας διακόπτουν από την εργασία σας.

 

10. Διαχείριση ασθενών

Ως ενεργός γιατρός πιθανότατα θα διατηρείτε ήδη κάποιο αρχείο των ασθενών σας, με τα στοιχεία επικοινωνίας τους, τις ημερομηνίες επίσκεψης, τις συνταγογραφήσεις κτλ. Στις περισσότερες περιπτώσεις ένα απλό αρχείο excel θα ήταν ικανοποιητικό για τη δουλειά αυτή εφόσον δεν έχετε ιδιαίτερες απαιτήσεις. Υπάρχουν όμως περιπτώσεις κατά τις οποίες χρειαζόμαστε περισσότερη λειτουργικότητα, όπως η αυτόματη αποστολή υπενθυμίσεων, ή ακόμη και η απομακρυσμένη πρόσβαση στο αρχείο σας όταν βρίσκεστε εκτός ιατρείου. Τη λύση αυτή μπορεί να σας την παρέχει η ιστοσελίδα σας, αφού έχει τη δυνατότητα να εκτελέσει το ρόλο ενός προγράμματος τύπου CMR (Διαχείριση πελατών). 

 

11. Αποστολή μηνυμάτων

Μία πρόσθετη αλλά αρκετά σημαντική υπηρεσία στην οποία μπορεί η ιστοσελίδα σας να φανεί χρήσιμη είναι η μαζική αποστολή ενημερωτικών μηνυμάτων προς τους ασθενείς σας. Με τον τρόπο αυτό μπορείτε να ενημερώνετε τους εγγεγραμμένους ασθενείς σας για τυχόν απουσία του γιατρού, συμμετοχή σε σεμινάρια και ημερίδες, ακόμη και για νέες πρόσθετες υπηρεσίες.

 


 

Τα σημεία που αναφέρουμε παραπάνω δεν είναι τα μόνα, αλλά ίσως τα σημαντικότερα οφέλη που μπορείτε να αποκομίσετε ως γιατρός διατηρώντας τη δική σας ιστοσελίδα. Το αποτέλεσμα είναι σαφές και εν συντομία μεταφράζεται σε εξοικονόμηση πολύτιμου χρόνου, βελτίωση του κύρους, ανάπτυξη του πελατολογίου και διευκόλυνση της καθημερινής εργασίας σας. Εάν λοιπόν είστε γιατρός και δεν διαθέτετε ήδη τη δική σας ιστοσελίδα, ίσως είναι τώρα ο καιρός να σκεφθείτε να ξεκινήσετε. Εμείς Eίμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε να κάνετε το έργο αυτό πραγματικότητα.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2017 14:46
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΙΚΕΣ / RESPONSIVE ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ?